miercuri, 2 iunie 2010

Sony VX2100 in mod 16:9

Legendara camera video Sony VX 2100E atat de vestita printre cameramanii de nunti pentru sensibilitatea ei in lumina slaba, inregistreaza material video SD(standard definition)la o rezolutie de 720x576px cu un framerate 25i(interlaced) format 4:3 datorita senzorului nativ 4:3.

Perioada de glorie a acestei camere o vad in perioada in care TV-ul clasic era dispozitivul de afisare final al materialului filmat, borcanelul CRT..ala cu tub, il stim cu totii patratzos bulbucat si cu vertical refresh rate suparator.

Cine doreste inregistrarea in format 16:9 anamorphic aceasta camera o poate face cu rezultate acceptabile.Acest format se obtine prin croparea direct din camera a formatului 4:3, practic se reduce din rezolutia pe verticala...trist.Astfel se evita distorsionarea imaginii.

Sony VX2100E filmeaza in mod progresiv doar 15p ceea ce face ca imaginea sa para sacadata.Intersant de utilizat aceasta facilitate dpdv artistic in anumite momente ale unui eveniment gen nunta ex:la club. Odata ce camera a fost setata pentru a filma format 16:9 nu aveti acces la modul progresiv...trist si aici.
Nu mi-am propus sa fac review la VX2100 ca se gasesc destule pe net, am scris doar despre ceea ce ma intriga la aceasta camera si ma face sa trec spre cele de generatie mai noua de la Sony FX, EX, Z-uri.

Concluzionez prin a spune ca pentru filmarea obisnuita in mod progresiv nu va bazati pe VX, in schimb se poate filma cu aspect 16:9 cu rezultate acceptabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu