joi, 3 iunie 2010

Brainstorming si cercetare

Multi designeri incep prin a scrie si desena ideile initiale legate de un proiect pe o singura foaie de hartie (folositi-o pe cea mai mare pe care o puteti gasi).

Sa luam un exemplu de proiect: creearea unui brand pentru un nou post TV de muzica dance.Ce cuvinte si imagini va apar imediat in minte pornind de la acest concept?
Zgomote, sunete si ritmuri-cum le puteti reprezenta vizual? Ce fel de fonturi ar putea exprima ritmurile intrerupte si deconectate ? Ganditi-va la cei care asculta muzica dance.Cum arata ei? Cum sunt muzicienii? Care e rolul DJ-ului?
Ce alte lucruri le plac iubitorilor de muzica dance? Ce imbracaminte poarta? Ce puteti spune despre graffiti? Unde auziti in mod normal acest tip de muzica (cluburi, festivaluri, radio)? Explorati alte formate prin care puteti asculta muzica dance (de exemplu, discuri, miniscuri, CD-uri, MP3 etc).In ce feluri sunt prezentate aceste formate in mod diferit in termeni grafici?

Acesta nu-i decat inceputul.Este important sa va consemnati ideiile in scris, nu sa va bizuiti pe memorie, deoarece in mod frecvent o singura idee va oculta un gand anterior.Fiecare idee poate declansa altele.Ele pot fi conectate laolalta sau dezvoltate in mod separat.In aceasta etapa este important sa scrieti pe hartie cat mai multe idei cu putinta, pentru a putea trece la etapa urmatoare....Procesul de eliminare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu